Introductie

Stap in als Centrale Risk Officer bij de RDW, Zoetermeer

Functie

De RDW is partner in mobiliteit. Eén die met uiteenlopende schakels – in binnen- en buitenland – samenwerkt om de veiligheid op de weg te waarborgen. En de ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen. Er zijn grote ambities die vragen om ambitieuze mensen.

Heb je ambitie, ben je prettig kritisch en nieuwsgierig en werk je graag in een innovatieve omgeving? Binnen de RDW zijn de uitdagingen groot en gaan de ontwikkelingen razendsnel. Want hoe ontwerp je een chip op je rijbewijs en krijgt straks de auto i.p.v. de mens een rijbewijs? Uitdagende vraagstukken die deze functie zo boeiend maken.

Wat ga je doen
Dit is een nieuwe functie waarbij je verantwoordelijk bent voor de verdere ontwikkeling van (strategisch) risicomanagement binnen RDW. Je monitort en beoordeelt risico’s (uniformiteit is hierbij van groot belang) maakt beleid en zorgt voor de doorvertaling naar de business. Je adviseert divisies en management over de uitvoering van risicoanalyses, risicotolerantie en risico-beperkende maatregelen. RDW is een sterk IT-gedreven organisatie. Zo vinden bij de RDW jaarlijks bijvoorbeeld 4,5 miljard NAW-gegevens transacties plaats die de nodige Privacy & Security uitdagingen met zich mee brengen. Dat betekent dat je nauw betrokken zal zijn met het in standhouden van onder meer de ISO 27001-certificering. Tevens lever je een grote bijdrage aan de beheersing van risico’s op het gebied van privacy, beheer van de registers, van voertuigveiligheid en het behouden van de certificeringen in dat kader. Kortom een brede en veelzijdige rol die de nodige zelfstandigheid en senioriteit vraagt.

De functie-eisen
Als Centrale Risk Officer breng je het volgende mee

  • Afgeronde WO-opleiding;
  • Ruime kennis van en affiniteit met IT;
  • Ruime ervaring met Risicomanagement, bij voorkeur binnen een sterk data-gedreven omgeving;
  • Vermogen een verbindende rol te spelen tussen techniek en de organisatie;
  • Flexibel genoeg om zowel in een procedureel georganiseerde als in een lossere omgeving te opereren;
  • Gewend om op elk gewenst niveau te communiceren;
  • Positief kritisch, analytisch en organisatie sensitief;
  • Onafhankelijk, integer en communicatief;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Waar kom je terecht
Divisies en staven van de RDW zijn verantwoordelijk voor risicobeheersing van eigen processen. Samen met de Compliance Officers op het gebied van informatiebeveiliging (CSO) en privacy (CPO) en de manager Audit, vorm je als Centrale Risk Officer de stafafdeling Risk Compliance en Audit die rechtstreeks aan het bestuur rapporteert.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Het is een functie voor 36 uur per week, flexibel en in overleg in te vullen. De standplaats is Zoetermeer. De max. salarisindicatie ligt rond de 90K bruto per jaar. Aanvullend biedt RDW ruime opleidingsmogelijkheden en een uitstekende werk- privé balans waaronder thuiswerk mogelijkheden.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar annemarie@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Annemarie Blaisse, recruitment manager op nummer 06-41532393.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
AuditPeople werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.